Participem a la Fira Alimentaria 2024

La DOP Oli de l’Empordà hem estat presents a la Fira Alimentaria que s’ha celebrat del 18 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona. A través de les activitats programades per la Federació Catalana DOP-IGP, el nostre oli d’oliva verge extra ha format part de diversos tallers i elaboracions.

Una de les sessions va ser la que van fer Xavier Pàmies Sistaré i Xavier Pàmies Vallvé, del Forn Sistaré (IGP Pa de Pagès Català). Ells ens van ensenyar les infinites possibilitats de tastets que es poden fer amb els aliments DOP-IGP com empedrat, torradetes d’oli amb formatge i confitura de pera o coca de recapte amb calçots.

El nostre Oli de l’Empordà va ser un dels protagonistes del “Viatge a través dels sentits per les 5 DOPs catalanes d’oli” que va fer Montserrat Jiménez Vives i Agustí Romero Aroca de l’IRTA. Una sessió molt interessant on vam aprendre per veure com els diferents olis encaixen millor pel seu aroma, sabor i color amb cadascun dels aliments.

També ha estat molt especial la sessió “Fem un trio! Aliments DOP – IGP, música i vi…” del xef Sergi Aritzeta Solé, Clara Antúnez i en Jaume Montanyà de La Gastronòmica i la música en viu d’Aquell Parell (Jordi Martínez i David Sasis). Un final de festa ideal per celebrar una gran experiència a Fira Alimentaria 2024!

Totes les sessions han comptat amb el suport de PRODECA i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.