Oli de l’Empordà a la Gala dels XVI Premis Gaudí

El diumenge 4 de febrer de 2024 es va celebrar la Gala dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català al Centre de convencions internacional de Barcelona (CCIB). Els assistents de l’esdeveniment van poder degustar alguns dels aliments amb segell de qualitat DOP i IGP, entre els quals hi havia l’Oli de l’Empordà.

El gastrònom i cuiner Pep Nogué va ser l’encarregat de crear dues receptes elaborades amb productes de la Federació Catalana DOP-IGP. La primera era un tàrtar de Llonganissa de Vic sobre torrada de pa de pagès català i oli d’oliva verge extra de les cinc DOP catalanes. Una proposta per tastar els productes certificats de la IGP Llonganissa de Vic, la IGP Pa de Pagès Català, la DOP Siurana, la DOP Les Garrigues, la DOP Oli Terra Alta, la DOP Oli del Montsià-Baix Ebre i la DOP Oli de l’Empordà.

La segona, un risotto amb arròs DOP Arròs del Delta de l’Ebre, calçots de la IGP Calçots de Valls, patates pont neuf amb herbes mediterrànies de la IGP Patates de Prades i formatge de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya. A més a més, altres patrocinadors i col·laboradors com Damm, Frit Ravich, la DOP Avellana de Reus, blai PERIS, Terra Nostra, Pastisseria Rodellas o la DO Catalunya, entre d’altres, van completar el menú amb els seus productes.

Aquesta iniciativa forma part és gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Acadèmia del Cinema Català i la Federació Catalana DOP-IGP per sumar esforços. Va ser una gran nit per gaudir del cinema en català i un bon aparador pels productes certificats per la Unió Europea!