Vídeo de l’acte de presentació de la DOP de l’any 2008

La nova Denominació d´Origen (DO) Oli de l´Empordà es comercialitza a partir del 2008. La marca permetrà potenciar el territori i desenvolupar-lo econòmicament. Es va presentar oficialment en un acte al castell de Sant Ferran de Figueres. En aquest vídeo es pot veure l’acte que es va fer el 12 de desembre de 2008.

El sector, actualment amb més de 3.000 hectàrees d´olivera, té nous canvis amb la modernització dels sistemes de producció, dels trulls i l´increment dels cultius.

La denominació agrupa 115 municipis, especialment de l´Alt i el Baix Empordà, però també del Gironès i el Pla de l´Estany. Es tracta de la segona denominació de l´Empordà, després de la del vi, i compta amb uns 600 productors adherits. El producte s´elabora amb un 80% d´olives d´olivars de les varietats d´argudell, corivell, verdal i arbequina (les tres primeres són les autòctones de la zona), separadament o conjuntament, i amb un màxim d´un 20% d´altres varietats de les comarques. Les condicions de cultiu i de recol·lecció són estat les tradicionals, ja que tendeixen a la millor qualitat de les olives, a banda de formar part del plec de condicions i del manual de gestió de qualitat.