Un oli de gran qualitat

Cada any la collita d’olives comença al novembre, però aquest any s’ha avançat i es va començar a principis d’octubre per la calor que va fer.

La falta de pluges a les comarques gironines d’aquest any ha provocat que la collita d’olives sigui un 30% i, en alguns casos, fins a un 40% inferior que en temporades normals. Això és donat perquè al mes de maig, quan les oliveres feien el quallat del fruit, va ser una època d’una sequera persistent i s’ha allargat fins al setembre, d’aquesta forma, les olives s’han quedat petites. Tot i això, el descens de producció no afectarà del tot en els quilos totals d’oli, ja que el rendiment de l’oliva és superior a altres anys perquè el fruit no ha acumulat aigua. És per aquesta raó que el sector creu que l’oli d’aquest any serà de molt bona qualitat.

Està previst presentar el nou Oli de l’Empordà el dissabte 4 de desembre a Figueres i l’11 a Girona, coincidint amb l’arribada d’aquest oli al mercat i als restaurants que formen part dels col·lectius La Cuina del Vent i Girona Bons Fogons.

El diari El Punt Avui ha publicat una notícia sobre la collita d’aquest any que ha redactat la periodista Imma Bosch.

Llegir notícia