Oli de l’Empordà és notícia

Aquesta setmana la DOP Oli de l’Empordà ha sortit a diferents mitjans de comunicació, arran d’una notícia elaborada per l’ACN (Agència Catalana de Notícies). A la notícia hi va participar el nostre president Simó Casanovas per parlar de les conseqüències de la sequera, les previsions de la collita i els productors que formen part de la denominació d’origen.

 

La DOP Empordà preveu la collita més “minsa” de les últimes dècades per la sequera però amb un oli de “molta qualitat”

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Empordà preveu la collita més “minsa” de les últimes dècades per la sequera però amb un oli de “molta qualitat”. El seu president, Simó Casanovas, diu que la falta d’aigua ha fet que els arbres se n’hagin ressentit a nivell vegetatiu i que la calor de la primavera tampoc hi ha ajudat. “Els arbres tenen memòria biològica i volen sobreviure davant de situacions adverses. Això fa que no produeixin olives o en produeixin poques”, explica. En aquest sentit, calcula que la producció serà un 50% inferior a la d’un any normal. “Com a molt, 150.000 litres quan normalment solen ser 300.000”, afirma. “Que jo recordin no havia passat mai en més de 40 anys i menys tres anyades consecutives”, afegeix.

ACN Girona.- La sequera està afectant de ple la producció d’Oli de la DOP Empordà. Els productors de la demarcació van començar la collita fa unes setmanes i la previsió és que sigui un 50% inferior a la d’un any normal. “Si el normal és recollir uns 300.000 litres, com a molt en seran 150.000”, assegura Casanovas.

“Ja portem dues collites molt per sota de la mitjana normal que hi ha en aquestes comarques. De fet, és el tercer any consecutiu de collites molt baixes, però aquesta encara ho serà més”, afegeix el president de la DOP. En aquest sentit, diu que no recorda una situació semblant, almenys en els últims 40 anys.

Malgrat això, Casanovas diu que l’oli serà de “molta qualitat” perquè les pluges de setembre han ajudat la maduració del fruit. “Les olives tenen un rendiment amb oli correcte i la qualitat que estem obtenint, de moment, es molt bona”, afegeix Casanovas.

[…]

 

Diari de Girona

El Punt Avui

La Vanguardia

Emporda.info

Radio Capital

Gerio

Revista Baix Empordà

Foto de Gemma Tubert (ACN)