Girona acull la nova collita 2019

La DOP Oli de l’Empordà ha presentat l’oli de la nova collita a Girona aquest 14 de desembre. Durant tot el matí s’ha instal·lat a l’exterior del Mercat del Lleó un espai per donar a conèixer l’oli nou de l’Empordà. En aquest punt s’hi ha pogut tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP. Els productors que integren aquesta denominació són Empordàlia, Masetplana, trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.

El tast s’ha fet acompanyat amb pa de Tramuntana, que facilita el Gremi de Flequers Artesans de Girona. Els trulls de la DOP, com cada any, han fet una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments.

A més les persones que s’han apropat a l’espai de la plaça del Lleó han pogut tastar el gelat amb oli d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà que elabora el reconegut mestre gelater artesà Hervé Corvitto, de Gelats Angelo.

La presentació de l’oli nou ha comptat amb l’actuació musical de Neus Mar acompanyada per Emilio Sánchez a la guitarra, que ha interpretat diferents havaneres del seu repertori.

El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons ha apadrinat durant aquest acte la nova collita 2019 i per promocionar-la es podrà trobar durant la segona quinzena del mes de desembre als restaurants adherits al col·lectiu –Duc de l’Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai, Divinum i Pere Malagelada– que disposaran d’aquest oli a les seves taules.

L’acte de presentació té el suport de l’Ajuntament de Girona, el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya.