Arriba l’oli nou a Figueres i Girona

La DOP Oli de l’Empordà ha presentat l’oli de la nova collita a Figueres el dia 4 de desembre a la plaça Catalunya. La presentació ha comptat amb Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, Ester Marcos, regidora de Comerç i Mercats de Figueres, Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà acompanyat d’altres productors, i cuiners del col·lectiu Cuina del Vent. S’ha pogut tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP, que són Empordàlia, Masetplana, trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.

Bombons de pa amb oli

El tast d’oli s’ha acompanyat amb “Bombons de pa amb oli” elaborats amb És Farina de Girona i oli verge extra de la DOP Oli de l’Empordà, pels Flequers Artesans de les Comarques Gironines. S’han pogut tastar: bombó de pa vi i sucre, bombó de pa amb oli i sal, bombó de pa, sal i xocolata, i bombó de pa i olives.

A més les persones que s’han apropat a l’espai de la plaça Catalunya han pogut gaudir de l’obra de teatre “Els Pànids i l’oli”, un espectacle per a tots els públics amb titelles i actors còmics, on amb un toc d’humor s’explica l’origen del pa, i com l’oli és un producte que combina amb el pa artesanal, les seves qualitats i virtuts.
El col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent promociona l’oli i per això entre el 4 i 31 de desembre es podrà trobar a les taules dels restaurants adherits al col·lectiu –Empòrium, Amiel & Molins, Reina de Port-lligat, Voramar, Els Pescadors, Rom, Falconera, Duran Hotel & Restaurant, Castell de Peralada Restaurant, Norat, La Taverna del barri vell, Mas Falgarona, Sumat, El Corral de Sant Quirze i Can Jeroni–.
A Girona s’ha presentat el dissabte 11 de desembre
A Girona, s’ha presentat el dissabte 11 de desembre a l’exterior del Mercat del Lleó. La presentació ha comptat amb Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà i altres productors, representants dels cuiners del col·lectiu Girona Bons Fogons, Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments i Josep M. Font, president del Gremi de Flequers Artesans de les comarques gironines. També s’ha pogut tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP, que són Empordàlia, Masetplana, trull Ylla, Serraferran, Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.
S’han pogut tastar diferents bombons de pa amb oli com: bombó de pa vi i sucre, bombó de pa amb oli i sal, bombó de pa, sal i xocolata, i bombó de pa i olives. Els assistents, han pogut gaudir de l’obra de teatre “Els Pànids i l’oli”, un espectacle per a tots els públics amb titelles i actors còmics, on amb un toc d’humor s’explica l’origen del pa, i com l’oli és un producte que combina amb el pa artesanal, les seves qualitats i virtuts.

De l’11 al 31 de desembre als restaurants de Girona Bons Fogons

El col·lectiu gastronòmic Girona Bons Fogons promociona l’oli i per això entre l’11 i el 31 de desembre es podrà trobar a les taules dels restaurants adherits al col·lectiu –Duc de l’Obac, Massana, Occi, Egg Gastronomia, La Riera de Sant Martí Vell, El Celler de Can Roca, Àpats, Umai i Pere Malagelada–.

L’acte de presentació ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el segell Girona Excel·lent i la Diputació de Girona, i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els trulls de la DOP, com cada any, han fet una donació de cent litres d’oli al Banc dels Aliments.