6ena edició dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli a Roses

El proper dijous 24 de novembre es farà entrega dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli a Roses, serà a les 18 h a la sala d’actes del SUF, un acte conduit pel cuiner i gastrònom Pep Nogué. Al llarg de l’acte també es podrà gaudir d’una part de l’espectacle Dones de sal de la cantant Neus Mar.

El secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, presidirà l’acte impulsat per les DOP Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà.

A l’acabament de l’acte d’entrega de premis, es farà un tast de productes d’aliments amb DOP -IGP elaborats per el col·lectiu de cuina de l’Empordà, La Cuina del Vent.

Premis Olis Catalans amb DOP

Els premis volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que han destacat en la seva tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra. Els premis van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de promocionar l’oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

Un fet remarcable és que estan impulsats per les cinc denominacions d’origen del país – DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i DOP Oli de l’Empordà-, que representen l’esforç dels agricultors i de les cooperatives i molins elaboradors inscrits als registres d’aquestes denominacions d’origen. En aquest sentit, l’acte és un reconeixement a tot el sector i a les persones que, a través de les seves professions, posen en valor la importància del consum de l’oli d’oliva verge extra.

Presentacions de la nova collita 2022 a Figueres i Girona

L’oli de la nova collita es presentarà el dissabte 3 de desembre de 10 a 14h a la Plaça Catalunya de Figueres, i a Girona el dissabte 10 de desembre de 10 a 14h a l’exterior del Mercat del Lleó

Els actes comptaran amb el suport dels col·lectius de Cuina del Vent i Girona Bons Fogons, al migdia es podrà gaudir d’Oli & Swing, una ballada de swing per donar la benvinguda a la collita.

(Fotografia: imatge de l’entrega de premis de la 5ena edició)